Fondovi lani zaradili gotovo 3 milijarde kuna

Bez autora
Apr 14 2010

Zahvaljujući investicijskim i mirovinskim fondovima, nebankovni sektor u prošloj se godini osjetno oporavio. Ostvario je dobit od 2,3 milijarde kuna nakon što je godinu dana prije završio u minusu od 12 milijardi kuna. Investicijski i mirovinski fonodvi imali su dobitak od 2,9 milijardi kuna, osiguravatelji 6,3 milijuna kuna, a faktoring društva 61,6 milijuna kuna. S druge strane, leasing društva posluju s gubitkom već treću godine zaredom, a lani je iznosio 606 milijuna kuna. Problem su prvo bile tečajne razlike, a potom ispravci vrijednosti i primjene novih računovodstvenih standarda. Kako će poslovati ove godine, Samodol drži neizvjesnim. Posljednje dvije godine bile su jako teške i za brokerski biznis, nakon godina velikog uzleta. Gubitak je lani iznosio 18,5 milijuna kuna, a u 2007. godini imali su dobit od 200 milijuna kuna.

Fondovi lani zaradili gotovo 3 milijarde kunaZahvaljujući investicijskim i mirovinskim fondovima, nebankovni sektor u prošloj se godini osjetno oporavio.

Ostvario je dobit od 2,3 milijarde kuna nakon što je godinu dana prije završio u minusu od 12 milijardi kuna.

Podaci su to koje je na opatijskoj konferenciji nov-čanog tržišta iznio Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe. Investicijski i mirovinski fonodvi imali su dobitak od 2,9 milijardi kuna, osiguravatelji 6,3 milijuna kuna, a faktoring društva 61,6 milijuna kuna.

S druge strane, leasing društva posluju s gubitkom već treću godine zaredom, a lani je iznosio 606 milijuna kuna. Problem su prvo bile tečajne razlike, a potom ispravci vrijednosti i primjene novih računovodstvenih standarda.

Kako će poslovati ove godine, Samodol drži neizvjesnim. Posljednje dvije godine bile su jako teške i za brokerski biznis, nakon godina velikog uzleta. Gubitak je lani iznosio 18,5 milijuna kuna, a u 2007. godini imali su dobit od 200 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik